Növekszik a tartósan munkanélküliek aránya az USA-ban

Amerikaiak milliói álltak újra munkába a koronavírus-járvány által kiváltott tavaszi recesszió munkaügyi válsága óta. Közel 13 millióan azonban továbbra is munkanélküliek – ez körülbelül 7 millió munkavállalóval több, mint a pandémiát megelőző szint. Ráadásul rendkívül aggasztó tendenciák jelennek meg e csoport tekintetében, ugyanis egyre inkább növekszik a tartósan munkanélküliek aránya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chart of the Day (@chartoftheday) on

Az áprilisban bekövetkezett tömeges munkanélküliséget a legtöbben ideiglenes jelenségnek tekintették, amely a vállalkozások újraindulásával gyorsan fellendül. Öt munkanélküliből közel négy – azaz nagyjából 18 millió ember – esetében valóban ez is volt a terv, közülük egyébként 13,4 millióan újra dolgoznak.

A tartós állásvesztés azonban egyre növekszik: a munkaügyi statisztikai hivatal adatai szerint szeptemberben a tartós munkahely-vesztések száma 345 ezerrel 3,8 millióra nőtt, ami 2,5 millió fővel haladja meg a világjárvány előtti szintet.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »