Növekszik a tartósan munkanélküliek aránya az USA-ban

Amerikaiak milliói álltak újra munkába a koronavírus-járvány által kiváltott tavaszi recesszió munkaügyi válsága óta. Közel 13 millióan azonban továbbra is munkanélküliek – ez körülbelül 7 millió munkavállalóval több, mint a pandémiát megelőző szint. Ráadásul rendkívül aggasztó tendenciák jelennek meg e csoport tekintetében, ugyanis egyre inkább növekszik a tartósan munkanélküliek aránya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chart of the Day (@chartoftheday) on

Az áprilisban bekövetkezett tömeges munkanélküliséget a legtöbben ideiglenes jelenségnek tekintették, amely a vállalkozások újraindulásával gyorsan fellendül. Öt munkanélküliből közel négy – azaz nagyjából 18 millió ember – esetében valóban ez is volt a terv, közülük egyébként 13,4 millióan újra dolgoznak.

A tartós állásvesztés azonban egyre növekszik: a munkaügyi statisztikai hivatal adatai szerint szeptemberben a tartós munkahely-vesztések száma 345 ezerrel 3,8 millióra nőtt, ami 2,5 millió fővel haladja meg a világjárvány előtti szintet.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »