A járvány a Boeing terveit is átírta

A Boeing csökkentette 20 éves kereskedelmi kilátásait; az amerikai repülőgépgyártó szerint 200 milliárd dollárral szűkül majd a piac, de a hosszútávú növekedési lehetőségek változatlanok.

A Boeing keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a következő húsz évben 8500 milliárd dollár értékben lehet szükség új repülőgépre, illetve a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokra és hadi felhasználású repülőkre. Ez 200 milliárd dollárral kevesebb, mint ami a cég tavalyi húszéves előrejelzésében szerepelt. A csökkenés oka a koronavírus-járvány, illetve az annak okán fellépő válsághelyzet a légiközlekedésben.

A gyártó a kereskedelmi repülési ágazatban tíz éven belül 18 ezer gép eladására lát lehetőséget 2900 milliárd dollár értékben, ez 11 százalékkal kevesebb, mint amit tavaly prognosztizált. Húszéves időtávon mindazonáltal a kereslet stabil növekedésével számolnak, és 43 ezer repülőgép eladását vizionálják; ebből 32 ezer keskenytörzsű, 7500 szélestörzsű, 2400 pedig regionális gép lehet. Piaci értéket a Boeing nem közölt. Ennek segítségével a globális flotta 2039 végére 48 ezerre emelkedhet a mostani 26 ezerről.

A hadiipari megrendelésekből 2600, a szolgáltatásokból 3 ezer milliárd dollár bevétele keletkezhet a társaságnak, de azt nem közölték, hogy az egy évvel korábbihoz képest mennyiben változott a prognózis.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »