Százával törlik a Boeing megrendeléseket a légitársaságok

A Boeing vásárlói 2020 első félévében 355 darab 737 MAX típusú gép megrendelését törölték – az okok egyértelműek: a típusnak jelenleg nincs repülési engedélye, ráadásul a koronavírus a keresleti oldalt is összeroppantotta.

A megrendelésállomány szűkülése mellett az átadott repülőgépek számának jelentős csökkenése is sújtja a vállalatot, az első félévben mindössze 70 darab gépet adott át a vállalat, ami 71%-os csökkenés jelent tavalyhoz képest. Utóbbi mutató azért fontos, mert a vásárlók a legtöbb esetben a gépek átvételekor fizetik az eladási ár túlnyomó részét.

A Boeing közlése szerint áprilisban hat, májusban négy, júniusban pedig 10 darab gépet adtak át.

Talán nem véletlen, hogy a nehéz pénzügyi helyzetben lévő cég épp most kapott egy 23 milliárd dolláros állami megbízást hiperszonikus fegyverek hordozására alkalmas F-15EX típusú vadászgépek gyártására.

A teljes cikk angol nyelven, a Reuters oldalán olvasható.

  • Kapcsolódó cikkeink:
Tovább olvasom →

 

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »