A Tenet a járvány ellenére is tarol a mozikban

Christopher Nolan Tenet című sci-fijére már világszerte több mint 250 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, ennek zöme – több mint 200 millió dollár – azonban a nemzetközi piaci bevételekből származik – számolt be róla a Variety.com.

A filmet harmadik hete játsszák Észak-Amerikában. A hétvégén 4,7 millió dollárral növelte amerikai és kanadai jegybevételeit, amelyek ezzel elérték a 36,1 millió dollárt.

Bár Amerikában a mozik 70 százaléka már kinyitott a pandémia után, a két legfontosabb piac, New York és Los Angeles filmszínházai még mindig zárva tartanak, a multiplexek pedig erősen csökkentett számú közönséget tudnak csak fogadni, hogy betartsák a távolságtartási szabályozást. Paul Dergarabedian iparági elemző türelemre intett, mint mondta, eltart még egy ideig, amíg az ágazat talpra áll.

A hétvégi észak-amerikai toplistán a Tenet után Az új mutánsok című sci-fi áll 1,6 millió dolláros jegyeladással, a harmadik helyre pedig az Infidel című thriller került 1,5 millió dollárral. Russell Crowe thrillere, a Téboly ezen a hétvégén 1,3 millió dollárral növelte bevételét, az ötödik helyen pedig a The Broken Hearts Gallery című romantikus vígjáték került a toplistára 800 ezer dolláros jegyeladással.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »