Amerikai elnökválasztás: szokatlanul kevés a bizonytalan szavazó

A 2020-as amerikai elnökválasztást nagy valószínűséggel nem azoknak a szavazata fogja eldönteni, akik jelenleg még nem tudják, kire akarnak voksolni – számuk ugyanis jelentősen kevesebb, mint 2016-ban volt.

Például a Marquette legfrissebb, wisconsini szavazók körében végzett közvélemény-kutatása szerint Joe Bidenre 50, Donald Trumpra pedig 46 százalék fog voksolni, így az államban mindössze 4 százalék azoknak az aránya, akik azt mondják, hogy még nem döntöttek vagy harmadik félre szavaznak.⁠

Összehasonlításképpen: 2016-ban az utolsó Marquette-felmérés során Hillary Clinton 46, Trump pedig 40 százalékon állt, míg a bizonytalanok aránya 14 százalék volt. Ez alapján bár Biden kevesebbel vezet, mint anno Clinton, vitathatatlanul jobb helyzetben van.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: Financial Times / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »