Amerikai elnökválasztás: szokatlanul kevés a bizonytalan szavazó

A 2020-as amerikai elnökválasztást nagy valószínűséggel nem azoknak a szavazata fogja eldönteni, akik jelenleg még nem tudják, kire akarnak voksolni – számuk ugyanis jelentősen kevesebb, mint 2016-ban volt.

Például a Marquette legfrissebb, wisconsini szavazók körében végzett közvélemény-kutatása szerint Joe Bidenre 50, Donald Trumpra pedig 46 százalék fog voksolni, így az államban mindössze 4 százalék azoknak az aránya, akik azt mondják, hogy még nem döntöttek vagy harmadik félre szavaznak.⁠

Összehasonlításképpen: 2016-ban az utolsó Marquette-felmérés során Hillary Clinton 46, Trump pedig 40 százalékon állt, míg a bizonytalanok aránya 14 százalék volt. Ez alapján bár Biden kevesebbel vezet, mint anno Clinton, vitathatatlanul jobb helyzetben van.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Financial Times oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: Financial Times / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »