Karantén-káosz az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyságba utazó külföldiek meglehetősen nagy zűrzavarral szembesültek pénteken, amikor kiderült számukra, hogy míg Wales és Skócia karanténra kötelezi például a Portugáliából érkezőket, Anglia és Észak-Írország nem rendelt el korlátozásokat velük szemben.

Wales péntektől kezdődően kötelező karantént ír elő a Portugáliából, Gibraltárról, Francia Polinéziából, valamint a görög Míkonosz, Zákinthosz, Leszbosz, Párosz, Antipárosz és Kréta szigetekről érkezőknek. Skócia szombaton hajnaltól ugyanezt teszi a Portugáliából és Francia Polinéziából érkező utazókkal szemben. Anglia és Észak-Írország azonban beengedi őket.

“Tisztában vagyunk vele, hogy zavart kelt az emberekben, hogy nincs közös szabályozás (az Egyesült Királyság egész területén), de lévén decentralizált megközelítést alkalmazunk, én csak az angol részért vagyok felelős” – nyilatkozta a téma kapcsán Grant Shapps közlekedési miniszter a Sky News-nak.

A repülőtereken végzett tesztekről Shapps azt mondta: “a nulladik napon, azaz az országba történő megérkezés napján elvégzett vírusteszt nem valószínű, hogy kiszűri a koronavírusos utazók túlnyomó többségét”. Hozzáttette, hogy a kormány egészségügyi szakemberei úgy gondolják, egy ilyen teszt a pozitív emberek mindössze 7 százalékát szűri ki.

“Ebből kifolyólag néhány nap karantént mindenképp szükségesnek tartunk, mégpedig a teszt elvégzése előtt. Ezen szabályok kialakításán dolgozunk most” – magyarázta.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »