Hetvenezer felett a fertőzöttek száma Romániában

A stratégiai kommunikációs törzs által hétfőn közölt hivatalos adatok szerint Romániában az elmúlt 24 órában 733 új megbetegedést és 38, a vírusnak tulajdonított halálesetet regisztráltak. Ezzel a betegség megjelenése óta megfertőzöttek száma 71 194-re, a halálos áldozatoké pedig 3029-re emelkedett.

A napi megbetegedések számának hétfői csökkenése azt a megszokott jelenséget tükrözi, hogy hétvégenként lényegesen kevesebb tesztet végeznek, mint hét közben, így a diagnosztizált esetek száma is alacsonyabb. A mostani 733 új esetet 6862 elvégzett teszttel sikerült kiszűrni, míg hétköznapokon általában 20 és 30 ezer közötti tesztet végeznek el.

A hivatalos adatok szerint 7472 koronavírusos beteget kezelnek kórházakban, közülük 497-et intenzív osztályon. Emellett 9604 személy lakhelyi, 5509 pedig intézményi elkülönítésben várja, hogy gyógyulttá nyilvánítsák.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Tovább romlott a járványhelyzet a szomszédos országokban

Két hétbe telik egy saját kezdeményezésű teszt elvégzése Romániában

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »