Két hétbe telik egy saját kezdeményezésű teszt elvégzése Romániában

Romániában átlagosan két hétbe telik, amíg a külföldi nyaralásra készülő, vagy egészségi állapotuk miatt aggódó emberek megtudhatják, hogy elkapták-e a koronavírus-fertőzést – írta hétfőn a G4Media hírportál.

A lap számos magánklinikánál érdeklődött a vírus jelenlétét kimutató PCR-tesztek ára és a kialakult várólista felől: a mintavételt leghamarabb egy jászvásári klinikán szerdára sikerült előjegyezni, de a koronavírus-teszt eredményére itt is további öt munkanapot kell várni. Volt azonban olyan konstancai szolgáltató, ahol már csak októberre lehet feliratkozni a tesztelésre.

A legtöbb bukaresti klinikánál átlagosan kéthetes várakozás után 340-390 lejért (25-28 ezer forint) lehet elvégezni a koronavírus-tesztet.

Romániában ugrásszerűen megnőtt az igény a saját kérésre végzett tesztek iránt, miután – a járvány rohamos terjedése miatt – számos ország negatív tesztektől tette függővé a román állampolgárok beutazását vagy mentesítését a kötelező karantén alól.

Hétköznapokon a kiértékelt tesztek száma az utóbbi héten már meghaladta a húszezret, ezek csaknem felét azonban most már nem orvosi javallatra, hanem saját kezdeményezésre végzik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »