Brexit: az EU hajlik a kompromisszumra

Az Európai Unió hajlandó kompromisszumot kötni a bajba jutott Brexit-tárgyalások megmentése érdekében, enyhítve azt a követelését, miszerint Nagy-Britannia a jövőben vegye figyelembe az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályokat – közölték diplomáciai források a Reuters hírügynökséggel.

Elmondásuk szerint Brüsszel olyan megoldást keres, amely vitarendezési mechanizmust vonna maga után az Egyesült Királyság által a jövőben nyújtott valamennyi állami támogatás esetében, ahelyett, hogy arra köteleznék Londont, hogy a kezdetektől igazodjon az EU szabályaihoz.

A tisztességes verseny biztosítását célzó rendelkezések jelentik az egyik legnagyobb akadályt azon tárgyalások során, amelyek célja egy új, 2021-től érvényes kereskedelmi megállapodás megkötése a két fél között.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Reuters oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »