Németországban már ingyen lehet elektromos Renault-hoz jutni

Az európai autóvásárlók manapság kevesebbért juthatnak vadiúj elektromos autóhoz, mint amennyibe egy mobiltelefon-szerződés kerül. Sőt mi több, a rendkívül nagyvonalú állami támogatásoknak köszönhetően egyes modelleket évekig ingyen lehet lízingelni.

A vásárlók elárasztották a virtuális bemutatótermeket Németországban és Franciaországban – a régió két legnagyobb személygépkocsi-piacán -, miután kormányaik tovább emelték az elektromos járművekre felvehető támogatás mértékét, hogy ösztönözzék a keresletet.

Ezért történhetett meg, hogy a több mint 50 németországi telephellyel rendelkező Autohaus König kereskedés-lánc úgy hirdeti a Renault ZOE elektromos kisautót, hogy annak lízingjét teljes egészében fedezi a kormány által nyújtott állami támogatás. Ezek után nem meglepő, hogy az ajánlat rendkívül népszerű: mindössze 20 nap alatt 3000 érdeklődőből 300-an írtak alá szerződést.

A Renault ZOE elektromos autó. Kép forrása: Renault

“Ha több értékesítőnk lenne, akkor még többet adtunk volna el” – mondta Wolfgang Huber, a berlini autószalon vezetője, aki egy Facebook-posztban kért türelmet az ügyfelektől. “Számítottunk arra, hogy a támogatásnak köszönhetően növekedni fognak az eladások, de ami történik, minden várakozásunkat felülmúlta” – tette hozzá.

Németországban nem csupán az Autohaus König profitált a helyzetből: az itteni elektromos járművekre kapható, 9000 eurós támogatás mintegy tízszeresére növelte a német autókereskedelmi weboldal, a Carfellows értékesítését is.

Európában az egyik legnagyobb mértékű az elektromos autókra adott vásárlási támogatás. A Bloomberg által gyűjtött adatok alapján Szingapúr után 8 európai ország következik a sorban, köztük Magyarországgal:

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Bloomberg

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: fontos pert vesztett a Bayer

A vegyes ázsiai kereskedés után Európában sincs egyértelmű irány a tőzsdéken a hét első napján. A Bayer mínuszban forog ma, miután egy amerikai szövetségi bíróság a cég fellebbezését elutasítva fenntartotta ítéletét egy Roundup perben.

Read More »