A brazil elnök is elkapta a koronavírust

Jair Bolsonaro brazil elnököt legutóbb hétfőn tesztelték koronavírusra, mivel a betegséggel kapcsolatba hozható tüneteket – köztük magas lázat – produkált. Mint kisült, az államfő tesztje pozitív lett – ezt ő maga jelentette be kedden.

Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy visszanyalt a fagyi, ugyanis Bolsonaro elbagatellizálja a helyzet súlyosságát, csak legyint a kötelező távolságtartásra (ő maga is sokszor ment tömegbe a járvány kitörése óta), és gyakran hangoztatja, hogy a járvány gazdasági hatásai “gyilkosabbak”, mint maga a vírus, ami valójában nem más, “csak egy kisebb influenza”.

Nos, az elnök most kénytelen lesz mindezt a saját bőrén megtapasztalni…

https://www.instagram.com/p/CCWKKSXhd3E/

A hétfői adatok szerint már 1,6 millió ember felett jár a koronavírus-fertőzöttek száma Brazíliában, a betegséggel összefüggésbe hozott halálesetek száma pedig meghaladta a 65 ezret.

Forrás: Instagram / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »