Az amerikai alelnök a fiatalokat okolja a járvány fellángolásáért

Mike Pence amerikai alelnök vasárnap a CBS televíziónak adott interjújában a fiatal korosztály hanyagságának tulajdonította a koronavírus-járvány fellángolását.

Az alelnök szerint az ifjabb korosztályok nem tartják tiszteletben a járvány idején megfogalmazott egészségügyi ajánlásokat a szájmaszkok viselésére vagy a társadalmi távolságtartás gyakorlatára.

„Különösen Texasban és Floridában annak vagyunk tanúi, hogy a koronavírus-fertőzéssel újonnan diagnosztizált amerikaiak csaknem fele 35 éven aluli” – fogalmazott Pence a CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos heti vasárnapi politikai vitaműsorában. Kifejtette ugyanakkor, hogy szerinte részben a kiterjedtebb tesztelésnek tudható be a járvány fellángolása egyes tagállamokban.

Az alelnök kijelentette: az Egyesült Államok most sokkal jobban képes kezelni a koronaválságot, mint annak kirobbanásakor. Hozzátette: ma naponta 500 ezer amerikain végzik el a vírustesztet.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban jelenleg több mint két és félmillió a diagnosztizált fertőzöttek száma és a 125 ezret is meghaladta a vírus okozta Covid-19 betegségben, vagy annak szövődményeiben elhunytak száma. A járvány mintegy 12 tagállamban – elsősorban a nyugati parti vagy a déli államokban – lángolt fel. Floridában és Texasban ismét szigorításokat vezettek be, és átmeneti időre felfüggesztették a gazdasági nyitást.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »