Egyre több fiatal fertőződik meg az USA-ban

Egyes amerikai tagállamokban ismét emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma – jelentette több amerikai sajtóorgánum is hétfőn a járványügyi és betegségmegelőzési központokra (CDC) hivatkozva.

Az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek elsősorban a nyugati és a déli tagállamokból valók, a szakértők szerint azért, mert a fiatalabbak közül egyre többen és mind gyakrabban hagynak fel a szájmaszkok viselésével.

Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója úgy fogalmazott az Axios hírportálnak: nem meglepő, hogy az új fertőzéseket a fiatalok körében regisztrálják. A szakértő arra figyelmeztetett, hogy a fertőzés a fiataloknál ugyan enyhébb tüneteket okoz, de otthon megfertőzik az idősebbeket is, akiknél a vírus sok esetben halálhoz vezet.

Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az északnyugati Washington államban, Minnesotában, Michiganben, Kaliforniában, Arizonában és Floridában is megnövekedett. A keleti parti Floridában a helyi egészségügyi hatóságok hétfői adatai szerint a diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladta a 100 ezret.

https://www.instagram.com/p/CBvnn9Sn88J/

Ron DeSantis floridai kormányzó még szombaton úgy nyilatkozott: „radikális irányváltozás” történt a járvány terjedésében, mert a fertőzés most elsősorban a 20-as, 30-as éveikben járó korosztályokat érinti. Hozzátette, hogy e korcsoportokban a fertőzés többnyire nem jár tünetekkel, és nem igényel kórházi kezelést.

Hasonlóképpen nyilatkozott a múlt héten Greg Abbott, Texas kormányzója is. Egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az újonnan regisztrált fertőzöttek elsöprő többsége 30 év alatti. A politikus a járvány erőteljesebb terjedését a hősök emléknapján tartott összejöveteleknek és ünnepségeknek tudta be.

További fertőzöttek Trump kampánycsapatában

Tim Murtaugh, Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányának szóvivője hétfőn bejelentette: a szombaton az oklahomai Tulsában tartott kampánygyűlés után elvégzett vírustesztek szerint a kampánycsapat két újabb munkatársánál diagnosztizálták a koronavírust. Murtaugh közölte azt is, hogy a fertőzött emberek szájmaszkot viseltek a rendezvényen.

Az esemény előtti órákban, még szombaton a kampánycsapat azt jelentette be, hogy a stáb hat tagjánál szintén pozitív lett a vírusteszt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »