Újabb rekordon a napi fertőzések száma az USA-ban

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 45.255-tel nőtt egyetlen nap alatt a koronavírussal fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, az összes esetszám már meghaladta a 2,5 milliót. A heti átlag egy hét alatt 41%-kal emelkedett.

Az alábbi ábrán az új fertőzések napi száma (oszlopok) és a 7 napos mozgóátlag értéke (kék vonal) látható:

Forrás: CNBC / Johns Hopkins University

“Több eset van, néhány helyen többen is kerülnek kórházba és hamarosan több lesz a haláleset is.” – figyelmeztetett a Fehér Ház egészségügyi tanácsadója, Dr. Anthony Fauci a CNBC-nek adott interjújában.

Növekszik a pozitív tesztek aránya

Bár a napi esetszámok növekedését egyes helyeken okozhatja az is, hogy szimplán többet tesztelnek, néhány államból a korábbiaknál magasabb pozitivitási rátát jelentenek. A pozitivitási ráta annak aránya, hogy adott számú elvégzett tesztből mennyi mutat pozitív eredményt egy meghatározott földrajzi területen.

Ez az arány Kalifornia államban 5% fölé emelkedett az elmúlt két hétben, míg Texasban szerdán már meghaladta a 10%-ot, Arizonában pedig 11% felett jár.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC 

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »