Jövő keddtől szabadon mozoghatnak a franciák

Franciaország az Európán belüli határok június 15-i újranyitását szorgalmazza karantén előírások nélkül – jelentette be csütörtökön Edouard Philippe miniszterelnök párizsi sajtótájékoztatóján, amelyen a koronavírus-járvány miatti általános karantén több mint két héttel ezelőtt megkezdett fokozatos feloldásának újabb intézkedéseit ismertette.

„A kölcsönösség elvét fogjuk ugyanakkor alkalmazni azon országokkal szemben, amelyek 14 napos karantént írnak majd elő a franciáknak” – mondta a kormányfő, aki jelezte, hogy az európai külső határokat illetően Párizs június 15-én a többi uniós tagállammal együtt közös döntést fog hozni.

  • Kapcsolódó cikkünk:

A miniszterelnök elmondta, hogy június 2-tól megszűnik az a korlátozás, amely alapján a franciák a lakóhelyüknek csak a 100 kilométeres körzetében mozoghatnak, miután a járvány nem kapott új erőre az általános karantén május 11-i feloldása óta.

A vendéglátóhelyek szigorú előírások mellett jövő kedden megnyithatnak az egész országban, de a leginkább veszélyeztetett fővárosi régióban egyelőre csak a teraszokon fogadhatnak vendégeket.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »