Belgiumban is enyhítenek, újranyitottak az iskolák

Belgiumban – szigorú feltételek mellett – hétfőn újra kinyitották kapuikat az iskolák a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének második szakaszában.

Az oktatási intézményekben kötelező a fizikai távolságtartás, a maszk viselése és a gyakori kézfertőtlenítés. Egy osztályban legfeljebb 10 diák vehet részt az a tanórákon, az oktatás turnusokban folyik. A belga sajtó szerint 850 ezer maszkot osztottak ki a tanulóknak az ország 2530 oktatási intézményében, hogy elejét vegyék a vírus további terjedésének.

Emellett a szépségszalonok, a múzeumok és a könyvtárak is kinyitottak, szintén szigorú szabályok mellett.

A belga közegészségügyi szolgálat szóvivője, Yves Van Laetham hétfői nyilatkozata szerint a SARS-Cov-2 nevű vírus terjedése lelassult, az „adatok rendkívül kedvezőek”. Kétszázhetvenkilenc új fertőzöttet azonosítottak egy nap alatt az országban, a szóvivő szerint ez hétszázalékos csökkenést jelent. Vasárnapról hétfőre 28-an haltak bele a járvány okozta Covid-19-betegségbe – a 11,5 milliós országban eddig összesen 9080-an vesztették életüket a járványban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »