A Ryanair júliusig már biztosan nem indul újra

A Ryanair légitársaság bejelentette, hogy a koronavírus-járvány hatásainak következtében júliusig gépeinek 99%-át a földön tartja és tárgyalásokba kezdett a Boeing repülőgépgyártóval, hogy csökkentsék a következő két évre tervezett gépátadások számát – jelentette a Reuters. 

A korábbi tervek szerint júniusban már normál menetrend szerint közlekedtek volna a gépek, de a mostani, váratlan módosítás szerint csak júliusban indulnak el a járatok, és szeptember végéig csak a kapacitás felét fogják használni.

A Ryanair várakozásai szerint az utazási kereslet helyreállásához legalább két évre lesz szükség, ezért elbocsátásokról is döntöttek, mintegy 3.000 pilóta és kabinszemélyzet veszítheti el állását, illetve egyes bázisok bezárása is napirendre került.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

Read More »

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply