Csendben várják sorsukat a hollywoodi mozik

A nagy múltra visszatekintő Los Angeles-i filmpaloták számos világszintű megpróbáltatást túléltek az évtizedek során: sem a nagy gazdasági világválság, sem a földrengések, sem a mohó fejlesztők nem tudták térdre kényszeríteni őket. A koronavírus-járvány azonban – legalábbis eddig úgy tűnik – maga alá gyűri a tündöklő város mozijait. Ezek közül az egyik valószínűleg a 93 éves Chinese Theater lesz, amely égbe nyúló piros oszlopaival és rézpagodájával Hollywood egyik világszinten ismert jelképe.

Mindegyiket több mint egy hónapja bezárták, az összes többi amerikai filmszínházzal együtt: 5 548 mozit, amelyek azóta mind üresen állnak, és csak tippelni lehet, hogy mikor nyithatnak meg újra.

Tovább olvasom →

 

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Leave a Reply