Teljesen leállt a gyártással a Boeing

Minden gyártási tevékenységét felfüggesztette a Boeing, amely kedden a seattle-i után a charlestoni üzemet is bezárta.

A chicagói székhelyű repülőgépgyártó MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, valamint a koronavírus-járvány légiközlekedésre gyakorolt hatása miatt döntöttek így, és hozzátették, hogy a végösszeszerelő sor újraindítására lassan és fokozatosan kerülhet csak sor.

A Boeing a múlt héten jelentette be, hogy minden Seattle-környéki üzemét leállította. A Washington állambeli várostól délre, Rentonban már januárban beszüntették a gyártást, mivel ott készülnek a jelenleg repülési tilalom alatt álló 737 MAX-ok. Boeing Fielden bezárták az átadó és ügyfélközpontot, Everettben pedig a múlt héten zárt be a több géptípust összeszerelő csarnok, miután a cég egyik munkavállalója a koronavírus-járvány miatt életét vesztette.

Az amerikai vállalat összesen 153 ezer embernek ad munkát.

A Boeing versenytársa, az Airbus egyelőre nem állított le végösszeszerelő sort, de több német és spanyol gyárában felfüggesztette a munkát.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »