Kína csalhatott a koronavírus-számokkal

A kínai kormány szándékosan eltitkolt számos koronavírusos megbetegedést és halálesetet az országban – a Bloomberg értesülése szerint legalábbis az amerikai hírszerző közösség ezt jelentette a Fehér Háznak.

A Bloomberg – három amerikai tisztviselőre hivatkozva – szerdán számolt be arról, hogy a hírszerző közösség egy minősített jelentésben közölte: Kína nyilvánosságra hozott adatai a COVID-19 fertőzések és halálesetek kapcsán szándékosan hiányosak. A hírportál szerint a Fehér Ház a múlt héten kapta meg a jelentést.

A Fehér Ház szerdai sajtótájékoztatóján Donald Trump amerikai elnök az állította, hogy “nem kaptunk” olyan hírszerzési jelentést, miszerint Kína leplezni próbálná a járvány valós méreteit. Az elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy szerinte a Peking által nyilvánosságra hozott számok valóban “kicsit alacsonynak tűnnek, és akkor nagyon kedvesen fogalmaztam”.

A Johns Hopkins Egyetem adatai alapján Kína 82 361 koronavírus esetet jelentett. Ez a szám fele az Egyesült Államokban mostanra megerősített összes esetnek.

A teljes riport angol nyelven elérhető a Bloomberg honlapján.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC / Bloomberg

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »