Montenegróban is bevezették a kijárási tilalmat

A többi nyugat-balkáni ország után Montenegró is kijárási tilalmat vezetett be keddtől, így már a régió minden országában érvénybe lépett a kijárási tilalom.

Hétköznapokon este 19 és hajnali 5 óra között, hétvégenként pedig 13 és 5 óra között lesz tilos az utcán tartózkodni Montenegróban. A 620 ezres Adria-parti államban keddre 91-ről 105-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. A kormány korábban lezárta a szárazföldi, légi és tengeri határokat, megtiltotta a tömeges rendezvényeket és bezáratta az iskolákat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta járvány megfékezése érdekében.

Koszovóban hétfőről keddre 94-ről 106-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. A múlt szerdán megbukott pristinai kormány már semmilyen elővigyázatossági intézkedést nem tud foganatosítani, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, mikor lehet új kormánya a nyugat-balkáni államnak. Sajtóinformációk szerint az államfő már megkezdte az egyeztetést a pártokkal.

Bosznia-Hercegovinában már kilenc halottja van a Covid-19 betegségnek, és egy nap alatt 323-ról 368-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Észak-Macedóniában hétfőn 259, kedden már 285 igazolt fertőzött volt, a halottak száma hét.

Szerbiában egy nap alatt 741-ről 785-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, és már 16-an haltak bele a betegség szövődményeibe. A kormány gazdaságmentő intézkedéseket fontolgat, elővigyázatossági intézkedésként pedig várhatóan napokon belül 24 órás kijárási tilalmat vezetnek be.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »