A legjobbkor próbálják eladni az Alitaliát

Az Alitalia olasz légitársaságot már 2017 májusa óta kormánybiztosok irányítják, amellyel egyidőben 600 millió euró kölcsönt is kapott a római kormánytól arra az időszakra, amíg sikerül új gazdát találni a csődbe jutott vállalatnak.

Ez a folyamat azóta is tart, az érdeklődők a teljes légitársaságra vagy a három fő tevékenységre (repülés, légiutaskezelés és karbantartás) külön is nyújthatnak be ajánlatokat. A dolog szépséghibája, hogy az ajánlatok beadási határideje 2020. március 18. éjfél.

Tehát miközben Olaszországban gyakorlatilag megállt az élet, bezártak az iskolák, mozik, színházak, a légitársaságok pedig sorra jelentik be járattörléseiket és a koronavírus miatti veszteségeiket próbálják felmérni, az olasz állam az évek óta csak veszteséget termelő légitársaságán próbál túladni.

Persze nem lehetetlen feladat, de ebben a helyzetben a tender igencsak árérzékeny lesz…

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »