Közös fejlesztésekbe kezd a Porsche és az SAP

Közös fejlesztéseket indít a Porsche német autógyártó társaság és az SAP, a legnagyobb európai szoftvercég – írta csütörtökön a Handelsblatt című német üzleti lap.

Az autógyártó és a szoftverfejlesztő társaság stratégiai együttműködési megállapodása szerint a közös munka az adatok tömeges feldolgozására és a mesterséges intelligenciára épülő üzleti modellek kidolgozására irányul. Szándékuk szerint a közösen létrehozott új informatikai megoldások és termékek nem csak a Porschénál hasznosulnak, hanem az egész autóiparban szabványnak számítanak majd.

A Handelsblatt kiemelte, hogy az autó egyre inkább „négykerekű okostelefon”, és az ágazatban meghatározó trend a partneri kapcsolatok kialakulása gyártók és külső informatikai cégek között.

A Porsche és az üzleti szoftverek globális piacát vezető német SAP együttműködése ugyan főleg a termelési folyamatokkal kapcsolatos, a luxusautókat gyártó cég anyavállalata, a Volkswagen viszont olyan szoftvereken is dolgozik, amelyek közvetlenül az autóvezetőket és az autók utasait szolgálják.

A Volkswagen partnere a Microsoft, az együttműködés középpontjában pedig az úgynevezett VW.os – Volkswagen operációs rendszer – áll. A tervek szerint az okostelefonokban használt operációs rendszerekhez hasonló platform megjelenik majd valamennyi új Volkswagen járműben, és a csoport más márkáinak gyártmányaiban is – írta a Handelsblatt.

A csoporthoz a névadó Volkswagen és a Porsche mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Seat és a Skoda, valamint a Ducati sportmotorkerékpár tartozik, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a Volkswagen gyártja.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »