Bóvliba dobta a Ford minősítését a Moody’s

A Moody’s egy fokozattal „Ba1”-re, azaz befektetésre nem ajánlott, spekulatív szintre rontotta a Ford besorolását az eddigi „Baa3” szintről. A hitelminősítő a lépést részben azzal indokolta, hogy a jelentős forrásokat felemésztő szerkezetátalakítás miatt gyenge a járműgyártó nyeresége és pénzáramlása.

Az új besorolást stabil kilátással látta el a Moody’s. A hitelminősítő a döntésekor azt is figyelembe vette, hogy a Ford az utóbbi időben gyengén szerepel a kínai piacon: 2016-ban még több mint 1 milliárd dollár nyereséget termelt Kínában, az utóbbi időszakban azonban veszteségessé vált az ottani jelenléte.

A másik két nagy nemzetközi hitelminősítő, az S&P Global Ratings és a Fitch egyaránt két fokozattal a bóvli szint fölött tartja a Ford hitelbesorolását.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »