Ismét könnygázzal és vízágyúval támadtak a rendőrök Hongkongban

Könnygázt és vízágyúkat vetett be a hongkongi rendőrség tüntetők egyes csoportjai ellen szombaton fontos közintézmények előtt, majd patthelyzet alakult ki e helyszíneken hírügynökségi jelentések szerint. 

Erre a napra megemlékező felvonulást hirdetett a héten a Civil Human Rights Front nevű ellenzéki csoport, de a rendőrség nem engedélyezte azt. Emiatt a csoport lefújta a demonstrációt. Ennek dacára több ezer demokráciapárti tüntető vallási körmenetnek álcázott békés felvonulást tartott több központi kerületben szombaton. Voltak azonban olyan csoportok is, amelyek kukákból, jelzőtáblákból, utcai szemétből útakadályokat emeltek.

A rendőrség hírügynökségi jelentések szerint igyekezett megakadályozni, hogy a tüntetők fontos épületek közelébe jussanak, a parlament, a kormányhivatal és a Kínai Népköztársaság Felszabadító Hadseregének helyi főhadiszállása előtt mégis összetűzés alakult ki. A tüntetők kövekkel és más tárgyakkal dobálták a rendőröket, az AP hírügynökség szerint még gyújtópalackokkal is. A rendőrök pedig könnygázt, vízágyúkat és paprikasprayt használtak ellenük. A vízágyúkból kilőtt víz kék festéket tartalmazott – jelentette a dpa hírügynökség tudósítója.

Az AP szerint ennél súlyosabb összecsapások nem voltak, és a tüntetők estére visszahúzódtak a fontos épületektől.

Forrás: MTI/Reuters/AFP/dpa

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »