Trump kész még tovább emelni az importvámokat

Donald Trump amerikai elnök kész rá, hogy az eddiginél is magasabbra emelje a kínai importvámokat – közölte a Fehér Ház.

Nagy médiavisszhangot kapott Donald Trump amerikai elnök igenlő válasza arra az újságírói kérdésre a G7 biarritzi csúcstalálkozóján, hogy táplál-e kételyeket (second thoughts) a kínai importvámok újabb megemelésével kapcsolatban. „Igen, hogyne, miért is ne?” – felelte.

Az amerikai elnök ugyanis pénteken – néhány órával azt követően, hogy Kína büntetővámot vetett ki 75 milliárd dollár értékű amerikai árucikk importjára – Twitter üzenetben jelezte: tovább emeli a kínai importra kivetett vámokat. Bejelentette, hogy 250 milliárd dollár értékű kínai árucikkekre a vámot a jelenlegi 25 százalékról 30-ra emeli, a szeptemberre tervezett 300 milliárd dollár értékű árura kirovandó tételt pedig 10-ről 15 százalékra srófolja fel.

A nemzetközi sajtóban Donald Trump a G7 csúcstalálkozón újságírói kérdésre adott válaszát úgy értelmezték, mintha kételyeinek adott volna hangot a vámtételek megemelésének mértékét illetően.

Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője vasárnap közleményben pontosított: „Trump válaszát félreértelmezték. Az elnök azért válaszolt a feltett kérdésre igenlően, mert véleménye szerint még jobban meg kellett volna emelni a vámokat”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »