További 2100 katonát vezényelnek az amerikai-mexikói határra

Az amerikai védelmi minisztérium jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra az illegális bevándorlás feltartóztatását célzó erőfeszítések támogatására.

Chris Mitchell ezredes, a Pentagon szóvivője a Reuters hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy Richard Spencer ügyvezető védelmi miniszter kedd este adta hozzájárulását a kontingens telepítéséhez. A katonák többek között logisztikai támogatást nyújtanak, valamint megfigyelési feladatokat fognak ellátni az Egyesült Államok déli határán.

Mint mondta, a texasi nemzeti gárda ezer fős, a hadsereg pedig ezeregyszáz fős kontingenst küld aktív állományából. Az amerikai-mexikói határon jelenleg 4500 katona és nemzeti gárdista teljesít szolgálatot.

Clint, 2019. június 28.
Amerikai határőrök a Mexikóval határos texasi Clint ellenőrzőpontjánál 2019. június 26-án. A mexikói rendvédelmi szervek már közel 22 ezer tagja segíti a Mexikói Bevándorlási Intézet (Inami) határvédelmi munkáját az Egyesült Államokba irányuló migánshullám feltartóztatásában.
MTI/AP/Cedar Attanasio

Mexikó és az Egyesült Államok június 7-én kötött megállapodást az illegális migráció megfékezéséről, ennek részeként Mexikó a Nemzeti Gárda hatezer katonáját telepíti a guatemalai határra a közép-amerikai államok felől érkező migrációs hullám feltartóztatására.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »