A Zöldek azonnali hatállyal lemondatnák von der Leyen-t

A Zöldek felszólították Ursula von der Leyen német szövetségi védelmi minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le a kormányban betöltött tisztségéről, miután jelölték az Európai Bizottság élére – közölte a német ellenzéki párt védelmi szakpolitikusa, Tobias Lindner a Der Spiegel című hírmagazinnal.

A zöldek szerint ha az Európai Parlament meg is választja von der Leyent a bizottság élére, az átmenetet a védelmi tárcánál azonnal meg kell kezdeni. „A miniszter nem ejtheti túszul a védelmi tárcát mint valami B-tervet arra az esetre, ha végül nem választják meg” – fogalmazott Lindner.

A tárca szóvivője szerint mindazonáltal távozásáig Ursula von der Leyen maradéktalanul ellátja feladatait védelmi miniszterként.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ursula von der Leyen jelölése veszélybe sodorta a német kormánykoalíciót

A német védelmi minisztert jelölik az Európai Bizottság élére

A francia Christine Lagarde, akit az Európai Központi Bank elnökének jelölt kedden az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács, a jelölés után bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti tevékenységét a Nemzetközi Valutaalap főigazgatójaként.

Forrás: MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »