Közeledik egymás felé az USA és Kína

A kínai jegybank kormányzója szerint a G20-ak hétvégi csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Kína között folytatott kereskedelmi tárgyalások jobban alakultak a vártnál és ígéretes alapot teremtettek a további egyeztetésekhez.

„Véleményem szerint nagyon jó eredményt sikerült elérni, talán még jobbat is a reméltnél” – jelentette ki Ji Kang (Yi Gang) a G20-ak csúcstalálkozójáról feltett újságírói kérdésre adott válaszában.

„Nehézségekkel és bizonytalanságokkal ezután is számolnunk kell, de összességében elmondható, hogy a két ország elnöke nagyon jó és konstruktív irányba terelte a jövőbeni tárgyalások menetét” – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és Kína szombaton a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján a kereskedelmi tárgyalások folytatásában állapodott meg azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök a feszültség oldása érdekében a tárgyalások idejére felfüggesztette a kínai termékek importvámjának kilátásba helyezett megemelését, valamint jelezte szándékát a Huawei kínai távközlési berendezés gyártó vállalat ellen elrendelt szankciók enyhítésére is.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »