2024-re közel kétmilliárdra nő az 5G előfizetések száma

A svéd Ericsson mobil hálózati berendezés gyártó vállalat júniusi „Mobility Report” jelentése szerint az idén már 10 millió 5G mobil előfizetői kapcsolat létesül világszerte, és számuk öt éven belül 1,9 milliárdra emelkedik. Az Ericsson legfrissebb prognózisa így 400 millióval növelte meg az 5G előfizetők 2024-es számára tett egy évvel ezelőtti előrejelzését.

Az előrejelzés szerint a mobil előfizetések száma 2024-re 8,8 milliárdra emelkedik a 2018-as 7,9 milliárdról, az okostelefonos mobil előfizetéseké pedig 7,2 milliárdra nő a tavalyi 5,1 milliárdról. Ezen belül a 2G/3G előfizetéseké 1,0 milliárddal csökken, a 4G kapcsolatoké 1,2 milliárddal emelkedik, az 5G előfizetéseké pedig 1,8 milliárddal nő.

Az előfizetések 20 százaléka ötödik generációs lesz, az adatforgalomban pedig 35 százalékra emelkedik az 5G mobil kapcsolatok részaránya. Észak-Amerikában az 5G előfizetések aránya 2024-re 60 százalékos, Nyugat-Európában pedig 40 százalékos lesz.

Az Ericsson becslése szerint a hálózati lefedettség tekintetében az 5G szolgáltatások már a világ lakosságának kétharmada számára elérhetőek lesznek.

Mindemellett Észak-Amerikában a mobil ügyfelek átlagos havi adatforgalma 39, Nyugat-Európában pedig 32 gigabyte lesz. 2024-ben a videók által generált adatforgalom a teljes forgalom háromnegyedét teszi majd ki, noha ez az arány már tavaly is 60 százalék volt.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »