A Renault-Nissan együttműködés megőrzése mellett érvelt a francia gazdasági miniszter

Nem látja szükségét bármilyen változtatásnak a Renault és a Nissan autógyárak között létrejött együttműködés szerkezetében Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter azt követően sem, hogy a Nissan felmentette hivatalából Carlos Ghosn cégelnököt.

„Az autóipari szövetség élén a Renault vezérének kell állnia” – szögezte le Bruno Le Maire a francia LCI rádióállomásnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy semmilyen változtatást nem akar látni a két cég között kialakult erőviszonyokban.

Carlos Ghosnt, a Nissan-Renault-Mitsubishi együttműködés elnök-vezérigazgatóját a múlt héten tartóztatták le Japánban pénzügyi visszaélések vádjával. Ghosn meghallgatásán cáfolta az ellene felhozott vádakat.

A Nissan felügyelő bizottsága a múlt héten mentette fel hivatalából a cégvezért, a Mitsubishi pedig ennek a hétnek az elején. A Renault ezzel szemben a múlt héten helyettest nevezett ki a „feladatai ellátásában akadályoztatott” Carlos Ghosn helyére, mondván a Japánban felhozott vádak nem bizonyítottak.

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »