Az iráni vezetés bizakodó az amerikai szankciók legyőzését illetően

Irán visszacsap az Egyesült Államoknak, és felülkerekedik a washingtoni szankciókon – mondta az iráni Forradalmi Gárda egyik hadosztálya előtt csütörtökön elmondott beszédében Ali Hamenei ajatolláh, az ország legfelső politikai és vallási vezetője.

Az eseményen jelen volt a Forradalmi Gárda vezetője, Ali Dzsafari és a gárdához tartozó, külföldi hadműveletekre szakosodott al-Kudsz brigád (al-Kudsz Jeruzsálem arab neve) parancsnoka, Kászim Szolejmáni is.

Az ajatolláh beszédében tagadta, hogy Irán a szankciók következtében az összeomlás szélére sodródott volna, és hozzátette, hogy ha a média „külföldi ellenségek” kezében van, az legalább olyan veszélyes, mint a biológiai fegyver. Hamenei hozzátette, hogy az iráni nép felülkerekedik a szankciókon, ami egyben az Egyesült Államok legyőzését is jelenti majd.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Irán 2015 nyarán egyezett meg az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Kínával, Oroszországgal, Németországgal, valamint az Európai Unióval, hogy legalább tíz évre korlátozza atomprogramját az ellene életbe léptetett szankciók fokozatos feloldásáért cserébe. Washington 2018 májusában egyoldalúan felmondta a megállapodást, és bejelentette a szankciók visszaállítását.

A hágai Nemzetközi Bíróság szerdán elrendelte a humanitárius segélyezést és a polgári repülésbiztonságot érintő, Iránnal szembeni amerikai szankciók feloldását. Washingtoni hivatalos források szerint viszont az Egyesült Államok november 4-től új, az iráni olajszektort célzó büntetőintézkedések bevezetését tervezi.

Forrás: MTI/Reuters/AP

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »