Elon Musk egy éven belül fellőné a Mars-rakétát

A Tesla és a SpaceX alapítója a South by Southwest (SXSW) konferencián arról beszélt, hogy a tervezett Mars-rakéta már 2019 közepére készen fog állni az első útjára.

Musk meglepetés interjút adott a texasi Austinban rendezett éves technológiai és kulturális fesztiválon vasárnap. A milliárdos azt mondta a résztvevőknek, hogy „már építjük az első bolygóközi hajót, és azt hiszem, ez már a jövő év első felében képes lesz rövidebb utazásokra”.

Ugyanakkor azt maga Elon Musk is nevetve ismerte el, hogy sokak szerint az ő célkitűzései legendásan optimisták – elég, ha a Falcon Heavy-re gondolunk, amit eredetileg 2013-ban terveztek fellőni, és végül csak idén februárban sikerült.

epaselect epa06501146 The SpaceX’s Falcon Heavy rocket takes off from Cape Kennedy in Florida, USA on 06 February 2018. SpaceX, founded by Elon Musk, will launch its Falcon Heavy rocket, the most powerful rocket in the world. As part of its payload the Falcon Heavy is carrying Musk’s cherry red Roadster from Tesla, his electric car company. EPA/CRISTOBAL HERRERA

Fellövik a SpaceX Falcon Heavy nevű rakétáját a floridai Cape Canaveralban működő Kennedy Űrközpontból 2018. február 6-án. (EPA/CRISTOBAL HERRERA)

A SpaceX Big Falcon rakétarendszere (BFR) várhatóan képes lesz a bolygóközi közlekedésre, valamint teljesen újrafelhasználható lesz. Musk reméli, hogy ha a BFR-t sikeresen fellövik, mások is elhiszik majd, hogy a Marsra történő utazás lehetséges, és követik a példáját.

Elon Musk célja az, hogy 2022-ig felküldjön egy rakományt a vörös bolygóra. A vállalatvezér tervei szerint az első asztronauták 2024-ben indulhatnának a Marsra, két évvel azután, hogy a bolygóközi szállítórendszer első űrhajói leszállnának ott. A SpaceX végső célja pedig egy emberi kolónia költöztetése a Marsra.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »