Nagyobb szerepet kap a Skoda a VW-csoport terjeszkedésében

A Volkswagen AG leányvállalata, a Skoda fejleszti ki a konszern fejlődő piacokra szánt modelljeinek a technológiai platformját és nyitja meg számára az indiai piacot – tájékoztatta Bernhard Maier a Skoda vezérigazgatója a Handelsblatt lapot. 

A Skoda által kifejlesztett technológiai platformon készült és a költségek alacsonyan tartása érdekében helyben gyártott első modellek értékesítését 2021-ben kezdik meg Indiában.  Az új technológiai platformon a VW és a Skoda márkákat képviselő kis- és kompaktautó modellek készülnek majd. A két márkából együttesen évente 300 ezer autót terveznek kezdetben értékesíteni, a Skoda vezérigazgatója szerint azonban hosszabb távon a konszern az indiai piac öt százalékát is megszerezheti magának.

Bernhard Maier a német lapnak elmondta azt is, hogy az anyavállalat fejlesztési projektjével párhuzamosan a Skoda saját elektromos járműtechnológiai fejlesztési programot is folytat.

„Együttesen kétmilliárd eurót fordítunk öt év alatt elektromos mobilitási és járműtechnológiai digitalizációs fejlesztésekre” – mondta, hozzátéve, hogy a Skoda 2025-re tíz elektromos modellel rendelkezik majd kínálatában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »