Nyílnak a kapuk a török menedékkérők előtt Németországban

Németország egyre nagyobb számban fogadja be a Törökországból érkező menedékkérőket – írják szombaton a Funke Mediengruppe lapkiadóhoz tartozó újságok belügyminisztériumi adatokra hivatkozva.

Az idén januárban 410 törökországi menedékkérő folyamodványát bírálták el kedvezően, vagyis a kérelmek 38,2 százalékát. Egy évvel korábban a kérelmek 6,4 százalékát fogadták el, és ez az arány tavaly júliusra 22 százalékra nőtt.
Sevim Dagdelen, a Baloldal párt török származású képviselője szerint ez a magas arány azt mutatja, hogy Törökország nem törvénytisztelő és nem demokratikus ország.

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívüli állapotot vezetett be a 2016 júliusában elkövetett puccskísérlet után, és megkezdte a leszámolást az ellenlábasaival. Azóta mintegy 50 ezer embert – katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, üzletembereket, újságírókat és tanárokat – helyeztek előzetes letartóztatásba, és mintegy 150 ezer közalkalmazottat bocsátottak el vagy függesztettek fel állásából, jórészt azzal a gyanúval, hogy kapcsolatba álltak a hatalomátvételi kísérlettel vádolt Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmával. Az Egyesült Államokban élő Gülen tagadja az összeesküvés vádját.

Az Európai Unió azzal vádolja a török hatóságokat, hogy lábbal tiporják a jogállamiságot és az emberi jogokat, amit Ankara rendszerint tagad.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »