Andrej Babis nemet mondott a menekültek befogadására

Csehország nem fogad be több menekültet, és nem egyezik bele abba, hogy a menedékkérőket kvóták alapján szétosszák az Európai Unió tagállamaiban – jelentette ki a Focus című német hírmagazinnak adott, szombaton megjelenő interjúban a csehországi képviselőházi választáson győztes ANO vezetője, Andrej Babis kijelölt miniszterelnök.

„Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.

Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.

Lány, 2017. október 23. Andrej Babis cseh milliárdos, a cseh parlamenti választásokon győztes ANO mozgalom elnöke nyilatkozik a lányi kastély kapuja előtt a Milos Zeman cseh államfővel tartott találkozója után 2017. október 23-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Lány, 2017. október 23.
Andrej Babis cseh milliárdos, a cseh parlamenti választásokon győztes ANO mozgalom elnöke nyilatkozik a lányi kastély kapuja előtt a Milos Zeman cseh államfővel tartott találkozója után 2017. október 23-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig „szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja.

A Babis vezetette Elégedetlen Polgárok Mozgalma (ANO) a legtöbb voksot kapta és ezzel 200-ból 78 mandátumot szerzett a prágai törvényhozás alsóházában az októberi választáson. Andrej Babis koalíciós partner hiányában kisebbségi kormányzásra készül Csehországban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »