Németország nagyon megjárhatja a Brexittel

Több milliárd euróval növekedhet Németország európai uniós befizetési kötelezettsége a brit EU-tagság megszüntetése (Brexit) miatt – írták pénteken német lapok az Európai Parlament egy elemzésére hivatkozva.

Nagy-Britannia távozásával várhatóan évi 10,2 milliárd euróval (3200 milliárd forint) csökkennek az EU-s költségvetés forrásai, és ennek pótlására változatlan keretfeltételek mellett Németországnak 3,8 milliárd euróval kellene növelnie befizetését, ami 16 százalékos emelkedés – írták a Funke médiacsoport lapjai.

Azonban egyelőre nem biztos, hogy változatlan marad a tehermegosztás rendszere, mert mérlegelik azt a lehetőséget, hogy a Brexit miatt megszorításokat vezessenek be, vagy pedig új források, például adók révén pótolják a kieső bevételt.

Németország az EU legnagyobb nettó befizetője. Az Európai Bizottság adatai szerint tavaly 23,3 milliárd eurót fizetett be a közös költségvetésbe, és 10,08 milliárd euró támogatáshoz jutott onnan.

Korábban írtuk: A kemény Brexit Németországnak is megárthat

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »