Újra nekifutnak az USA-ban az egészségbiztosítási törvény elfogadásának

Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben közölte: „”elképzelni sem tudom, hogy a kongresszus úgy meri elhagyni Washingtont, hogy nem szavazza meg a csodaszép új egészségbiztosítási törvényt”.

A törvényhozók a július 4-i amerikai nemzeti ünnep után ezen a héten térnek vissza a kongresszusba, hogy a nyári szünet előtt megvitassák és a szenátusban is elfogadják az egészségbiztosítási törvényt.

A képviselőház ugyan már áprilisban megszavazta, a szenátusban azonban nem kapott többséget, és a republikánus szenátorok közül néhányan változtatásokhoz kötik a törvényjavaslat elfogadását.

Néhány változtatást már végrehajtottak a tervezeten, ám az elképzeléshez még mindig nincs meg a megfelelő számú voks. A republikánusoknak az elmúlt hetekben sem sikerült megegyezésre jutniuk.

John McCain arizonai szenátor vasárnap egy televíziós vitaműsorban egyenesen azt mondta: az egészségbiztosítási törvénytervezet „valószínűleg halott”.

Donald Trump egyik legfontosabb választási ígérete volt az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonása és új törvény elfogadása, de még a republikánusok  körében sem sikerült egyetértést elérni: az egyet nem értők egyik része túlságosan is engedékenynek, másik része viszont túlságosan is szigorúnak tartja a törvényjavaslat egyes elemeit.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »