Németország rekordot döntött a megújuló energiaforrások használatában

Németország 2017 első felében 35%-ra növelte a megújuló forrásokból származó energiafelhasználást, ami új rekordot jelent a tavalyi 33% után – egyes napokon már a teljes ellátás 85%-a származik szél-, víz- és naperőművekből.

Németország 2022-re tervezi atomerőműveinek teljes leállítását, ennek megfelelően a megújuló energia felhasználása folyamatosan növekedett az elmúlt két évtized során, részben a Megújuló Energia Törvénynek (EEG) köszönhetően, melyet idén úgy újítottak meg, hogy csökkentsék a megújuló energia árát a fogyasztók számára.

Németországban egy napsütésben és szélben gazdag napon már az elektromos energia 85%-a származik megújuló forrásokból. A Megújuló Energia Szövetség (BEE) jelentéséből kiderült, hogy az ország villamosenergia-termelésében a szél-, víz- és napenergia teljesítménye az első félévben átlagosan 35%-ra emelkedett.

A kormány ígéretet tett arra, hogy a század közepére dekarbonizált gazdaságot hoznak létre, és 2050-re a bruttó energiafogyasztás tekintetében a megújuló energiaforrások arányát 80%-ra növelik. További célkitűzés, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2020-ra 40%-kal, míg 2050-re 95%-kal csökkentsék az 1990-es szinthez képest.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »