Visszavonulót fúj a General Motors

Európai érdekeltsége, az Opel eladása után újabb külföldi piacokról vonul ki a General Motors költségei csökkentése érdekében és azzal a szándékkal, hogy jövedelmezőbb piacokra összpontosíthassa figyelmét – jelentette be csütörtökön az amerikai autógyártó konszern.

A General Motors (GM) dél-afrikai kis-haszongépjármű gyártó érdekeltségét eladja a japán Isuzu Motors vállalatnak, Indiában pedig beszünteti a Chevrolet modellek értékesítését, gyártásukat azonban folytatja, de kizárólag exportra.

A GM az Indiában gyártott autókat elsősorban Mexikóba és Latin-Amerikába exportálja. A márciusban zárt pénzügyi évben 71 ezer autót exportált Indiából a GM, közel dupláját az egy évvel korábbinak. A GM két üzemmel rendelkezik Indiában, amelyből az egyiket kínai partnerének, a SAIC Motor Corp. vállalatnak tervezi eladni.

A General Motors évi 100 millió dolláros költségcsökkentést vár a piacok elhagyásától. A kivonulás költségét 500 millió dollárra teszi a GM, amit a második negyedévi mérlegben fog elkönyvelni.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/dpa/Reuters

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »