Kicsit későn, de visszavonul Francois Fillon

Visszavonul választási vereségét követően, és nem vezeti a francia polgári jobboldalt a júniusi parlamenti választásokon  – jelentette be hétfőn Francois Fillon, az elnökválasztás harmadik helyen végzett konzervatív jelölt a jobbközép Köztársaságiak párt vezető testülete előtt Párizsban.

A 63 éves politikus úgy fogalmazott: nincs már meg a felhatalmazása, hogy vezesse ezt a harcot, ezért teljes szívvel ismét egy átlagos párttag kíván lenni.

Valószínűleg eddig tartott Francois Fillon népszerűsége

Fillont finoman felkérték a távozásra

A szavazatok 19,94 százalékával harmadik helyen végző Fillon a múlt év végén még a francia államfőválasztás favoritjának számított, ugyanakkor a családtagjai tisztázatlan parlamenti foglalkoztatása miatti botrány csökkentette népszerűségét – a lakosság kétharmada visszalépését sürgette, ő azonban saját magának is ellentmondva tovább folytatta kampányát, mellyel a kiesést jelentő harmadik helyen futott be az első fordulóban.

A végleges adatok szerint Emmanuel Macron független, centrista politikus végzett az első helyen a voksok 23,75 százalékával, Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltje lett a második a szavazatok 21,53 százalékával a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában.

Ők ketten jutottak tovább a május 7-én tartandó második fordulóba.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »