Beruházások maradnak el Törökországban a politikai viszonyok miatt

A német HeidelbergCement cementgyártó cég sikeres évet zárt tavaly, és bár további törökországi befektetései ígéretesek lennének, a bizonytalan török politikai viszonyok miatt nem indít újabb beruházásokat – jelentette be Bernd Scheifele, a cég vezérigazgatója csütörtökön a németországi Heidelbergben.

A cégvezető kijelentette: a politikai instabilitás nem tesz jót a gazdasági fejlődésnek. A HeidelbergCement közös vállalatot működtet a török Sabanci Holdinggal.

A HeidelbergCement csütörtökön jelentette be, hogy tavalyi árbevétele 13 százalékkal 15,2 milliárd euróra nőtt, a vállalat adózott eredménye 896 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 983 millió euróról.

Az eredmények ismeretében a menedzsment a tavalyi 1,30 euró helyett idén 23 százalékkal magasabb, 1,60 euró részvényenkénti osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A HeidelbergCement folyamatosan terjeszkedik külföldön, tavaly felvásárolta olasz versenytársát, az Italcementit.

A több mint 60 ezer munkavállalót foglalkoztató német vállalat részvényárfolyama csütörtök délután fél négykor 2,61 százalékos mínuszban, 88,35 eurón állt a frankfurti tőzsdén.

Forrás: MTI/Reuters/dpa

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »