A Mitsubishi integrálására koncentrál Carlos Ghosn

A Nissan Motor Co. elnök-vezérigazgatója, Carlos Ghosn április elsejével lemond vezérigazgatói feladatköréről, hogy nagyobb figyelmet szentelhessen a Nissan-Renault-Mitsubishi együttműködésének – jelentette be csütörtökön a Nissan.

A Nissant 16 éve irányító Carlos Ghosn elnöki posztját megtartva felügyeli tovább az autógyár működését, a vezérigazgatói feladatokat a tavaly november óta helyetteseként dolgozó Hiroto Saikawa veszi át.

Carlos Ghosn látja el a Renault SA elnök-vezérigazgatói feladatait is, valamint amióta tavaly decemberben a Nissan 34 százalékos részesedést vásárolt benne, ő tölti be a Mitsubishi Motors Corp. autógyár elnöki posztját is.

A Nissan-Renault-Mitsubishi hármas tavaly együttesen mintegy tízmillió autót gyártott, a két piacvezető, a Toyota Motor Corp. és Volkswagen AG. autógyárakkal megegyező nagyságrendben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »