Az EU-ból kitiltott politikusokkal tárgyalt az AfD Moszkvában

Orosz politikusokkal, köztük Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjának képviselőjével tárgyalt Moszkvában a hétvégén Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője – tudatta hétfőn a politikus hivatala.

Frauke Petryt a moszkvai önkormányzat hívta meg Oroszországba és a 16 német szövetségi tartománnyal való együttműködésről tárgyalt. A jobboldali pártvezér emellett találkozott az Állami Duma elnökével, az Európai Unióból Ukrajna függetlenségének és területi épségének megsértése miatt kitiltott Vjacseszláv Vologyinnal és Pjotr Tolsztojjal, Vologyin helyettesével is.

Petry hivatala nem reagált az AP amerikai hírügynökség megkeresésére, hogy ki fizette a pártvezér utazását, és miről esett szó a Vologyinnal és helyettesével folytatott megbeszéléseken. Az orosz képviselőház azt közölte, hogy pártközi együttműködésről és az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatokról tárgyaltak, s az egyeztetéseken részt vett az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt két politikusa, Vlagyimir Zsirinovszkij és Leonyid Szluckij is, akik egyébként szintén nem léphetnek be az Európai Unióba.

Vezető német politikusok a közelmúltban többször adtak hangot aggodalmuknak amiatt, hogy félő, Oroszország megpróbálja befolyásolni az őszi általános választás eredményét. Az AfD népszerűségét a közvélemény-kutatások 10 százalék körülire becsülik.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »