Egyelőre a Fiat áll nyerésre a csalószoftveres vitában

Olaszországban újabb teszteket végeztek el három, a Fiat-Chrysler csoport által gyártott típuson, de nem találtak, illegális, a motor működését befolyásoló szoftvert – jelentette be az olasz közlekedésügyi miniszter szerdán.

A közlekedésügyi miniszter Graziano Delrio egy parlamenti meghallgatáson elmondta, hogy egy külön riportot küldtek a német hatóságoknak, amelyben cáfolják a vádakat és bemutatják, hogy a három kérdéses modell – a Fiat 500X, a Jeep Renegade és a Fiat Doblo – megfelelnek a szabályozásnak. Delrio jelezte továbbá, hogy az Európai Bizottság is a Fiat-Chrysler álláspontját támogatja.

  • Az amerikaiak is vizsgálódnak
A német hatóságok mellett, az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) is vizsgálódik az ügyben, gyanújuk szerint a Fiat-Chrysler 104 ezer autóba építhetett be törvényellenesen olyan szoftvert, amely meghamisította a károsanyag-kibocsátás mértékét.

További részletek

Minisztériumi források szerint a végleges beszámolót pár napon belül teszik közzé.

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »