Eladná chipgyártó üzletágát a Toshiba

Egy balul sikerült vállalatfelvásárlás miatt a japán Toshiba arra kényszerül, hogy a keletkezett veszteség részbeni ellensúlyozására eladja chipgyártó üzletágának egy kisebbségi hányadát.

A japán konglomerátum pénteken azt közölte, hogy március végéig leválasztja a memóriachipeket gyártó üzletágát, és mintegy 20 százaléknyi részesedést ad el belőle. Az érdeklődés máris óriási – mondták elemzők.

A chipgyártó ágazat tavaly 970 millió dollárral gyarapította az anyacég profitját. Hírek szerint a Toshiba 2,6 milliárd dollár körüli bevételre számít az ágazat részbeni eladásából.

A Toshiba 6-8 milliárd dollárt bukott azon, hogy egyik leánycége, az amerikai atomenergetikai Westinghouse Electric tavaly megvásárolta a szintén amerikai, nukleáris létesítmények építésével és üzemeltetésével foglalkozó CB&I Stone & Webstert.

A Toshiba árfolyama 0,46 százalékos pluszban zárt pénteken a tokiói értéktőzsdén.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »