Már nincsenek a sor végén a britek a Brexit miatt

Jó hírnek nevezte Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek a Washington és London között kötendő kereskedelmi szerződésre vonatkozó ajánlatát Boris Johnson brit külügyminiszter, aki újságíróknak nyilatkozott erről hétfőn Brüsszelben az uniós külügyminiszterek ülése előtt.

Johnson szerint határozottan pozitív üzenete van annak, hogy Donald Trump egy gyorsan megkötendő kereskedelmi szerződést ajánlott Londonnak arra az esetre, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. A brit diplomácia vezetője kijelentette: jó ezt hallani a megválasztott elnöktől, a megállapodás pedig, amelynek létrejötte felől nincsenek kétségei, mindkét fél számára előnyös lesz.

A pénteken hivatalba lépő amerikai elnök a The Times című konzervatív brit napilap online kiadásában vasárnap éjjel megjelent interjúban kifejtette azt a véleményét, hogy Nagy-Britannia „remekül teljesít majd” a brit EU-tagság megszűnése után. A megválasztott republikánus amerikai elnök az amerikai-brit kétoldalú kereskedelmi megállapodás lehetőségéről szólva kijelentette: kormánya „nagyon keményen dolgozik majd” azon, hogy ez a megállapodás gyorsan és megfelelő formában létrejöhessen.

Donald Trump már az amerikai elnökválasztási kampányban hangsúlyozta, hogy ha bejut a Fehér Házba, akkor Nagy-Britannia „nem a sor végére, hanem a sor elejére kerül” az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokon.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »