Elképesztő összeget fektet be az Apple egy fejlesztési alapba

Egymilliárd dollárral száll be az Apple Inc. a japán SoftBank Group Corp. technológiai fejlesztési alapjába.

Az Apple szerdán megerősítette, hogy egymilliárd dollár befektetéssel vesz részt a SoftBank által technológiai fejlesztések finanszírozására létesíteni tervezett alapba.

A SoftBank legalább 25 milliárd dollárt tervez az alapba invesztálni, egyúttal tárgyalásokat folytat a szaúdi Public Investment Fund befektetési alappal, melynek eredményeként az alaptőke elérheti akár a 45 milliárd dollárt is.

„Reményeink szerint az alap fel fogja tudni gyorsítani az Apple számára stratégiai fontosságú technológiák kifejlesztését” – közölte Josh Rosenstock az Apple szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

A SoftBank elmondta: azt tervezik, hogy a jövőbeli nagy volumenű beruházásokat ezen tech alap révén kívánják megvalósítani, nem pedig saját zsebből.

A Reuters – biztos forrásra hivatkozva – arról számolt be még decemberben, hogy az Apple már tárgyalt a SoftBankkal a beruházásról.

A SoftBank megerősítette, hogy az Apple valóban befektetett a fejlesztési alapba, mondta Benjamin Spicehandler, a SoftBank külső PR képviselője. Hozzátette, hogy a Foxconn, Larry Ellison – az Oracle egykori alapítója – családi vállalkozása, valamint a chipgyártó Qualcomm is azt rebesgetik, hogy szándékoznak befektetni az alapba.

Forrás: Reuters / MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »