Lelőtték a berlini merénylet feltételezett tettesét

Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét – közölték pénteken biztonsági források Milánóban és Rómában.

A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében – mondta pénteken az ügyészség szóvivője. Német hírportálok jelentései szerint a legfőbb ügyészség szóvivője elmondta, hogy megkezdték az együttműködést az olasz partnerekkel.

Német hírtelevíziók olasz forrásokra hivatkozva azt jelentették, hogy Anis Amri Franciaországból érkezett Milánóba vonattal, egy külvárosi pályaudvaron szállt le, ahol pénteken hajnali 3 órakor két rendőr rutinszerű ellenőrzés keretében megállította.

A gyanúsított egy revolvert húzott elő hátizsákjából és az Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb!) kiáltást hallatva tüzelni kezdett. Anis Amri életét vesztette a tűzpárbajban. Egy rendőr megsebesült, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

Délelőtti sajtótájékoztatóján Marco Minniti olasz belügyminiszter közölte, hogy a Milánóban péntek hajnalban rendőrök által tűzpárbajban lelőtt férfi „minden kétséget kizáróan” a berlini merénylet feltételezett elkövetője. Minniti kevés részletet árult el a Milánó északi külvárosában történt lövöldözésről, de megjegyezte, hogy „lehetnek még fejlemények” az ügyben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »