Az oroszok álhírekkel próbálják destabilizálni Németországot

Moszkva dezinformációs kampányok és kibertámadások segítségével destabilizálná Németországot a parlamenti választások előtt – értesített a BfVagency német hírszerző ügynökség csütörtökön.

„Egyre több bizonyítékunk van arra, hogy az oroszok megpróbálják befolyásolni a jövő évi parlamenti választásokat” – mondta a BfV vezetője, Hans-Georg Maassen. Maassen hozzátette, hogy egyre agresszívabb informatikai kémtevékenységet tapasztalnak a német politikai intézményeknél.

A BfV igazgatója kifejezetten aggódik a közösségi média széleskörű használata miatt, mert azon keresztül a szavazókat sokkal könnyebb álhírekkel megtéveszteni és félrevezetni. Az orosz kormánykézben lévő médiában és oroszbarát blogokon gyakran jelennek meg álhírek migránsok által Németországban elkövetett bűncselekményekről. Ezek általában a migránsokat tárt karokkal fogadó Angela Merkel kancellárasszonyt teszik felelőssé a történtekért.

A közelmúltban több német politikus vált hackertámadás áldozatává. Maassen szerint ezek célja az lehetett, hogy az elkövetők olyan információk birtokába jussanak, amelyekkel tönkretehetik a közszereplők hitelességét.
„A választásokhoz közeledve a kibertámadások számának további növekedését várjuk” – tette hozzá.

A voksolás időpontját egyelőre nem tűzték ki, de várhatólag jövő szeptemberben kerül rá sor.

Moszkvát korábban azzal vádolták, hogy befolyásolta az amerikai elnökválasztások eredményét a Demokrata Nemzeti Bizottság levelezésének nyilvánosságra hozatalával. Az oroszok tagadták, hogy kibertámadást hajtottak volna végre külföldön.

  • Az oroszokkal kapcsolatban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »